Областният управител на Русе е бил неин възпитаникС издигане на националния флаг и

...
Областният управител на Русе е бил неин възпитаникС издигане на националния флаг и
Коментари Харесай

Анатоли Станев откри учебната година в Английската гимназия

Областният шеф на Русе е бил неин възпитаник

С издигане на националния байрак и под звуците на химна на Република България тържествено бе открита образователната година в Английска езикова гимназия „ Гео Милев “. Сред гостите на церемонията бе и регионалният шеф на Русе Анатоли Станев, който също е ученик на учебното заведение.

„ Считам, че Английската гимназия е освен водещо образователно заведение в града и в района, само че тук младежите получават нужните познания и умения по какъв начин да съумеят в живота. Това учебно заведение е учебно заведение с непреходни обичаи и прозорлива визия за бъдещето. Тук е мястото, където нашите деца се построяват като почтени персони, само че и където те научават някои от най-важните житейски уроци. Убеден съм, че със знанията, които получавате, ще бъдете добре готови да посрещнете провокациите на днешното динамично време “, съобщи в обръщението си Станев. Той пожела на учениците да се стремят към все по-високи цели и да имат смелостта да се оправят с всяко предизвикателство пред тях. „ Бъдете отборни играчи и не спирайте да показвате, че сте най-хубавите “, добави още регионалният шеф. Станев благодари на шефа на учебното заведение Маргарита Янакиева за напъните, които поставя за развиването на просветителната среда и непрекъснатото поощряване на учениците за присъединяване в разнообразни национални и интернационалните състезания и надпревари, оповестиха от Областна администрация - Русе.

Редовно възпитаниците на гимназията се връщат с призови места от надпреварите по отзивчивите умения, диспути и обществената тирада, креативното писане и преводи на непознат език. Не са малко и оценките по история, география, български език, както и в областта на точните науки.

Областният шеф Анатоли Станев насочи признателност и към учителите за неуморния им труд, а към родителите моли да бъдат до децата си и да ги поддържат.

Тази година сред 8-и и 12-и клас в гимназията ще се образоват 527 възпитаници в общо 20 паралелки. От тях 106 прекрачиха за първи път учебния предел през днешния ден. Те са имали опцията да избират сред вариантите за интензивно проучване на британски език с немски, френски или съветски, както и професионалната паралелка по компютърна анимация, където също интензивно се учи британски език, а втори е немският. Припомняме, че от края на предходната година в учебното заведение действа и един най-модерните STEM-центрове в района, ситуиран на повърхност от към 500 кв. м. Неговият фокус е интердисциплинарен и е обвързван с опциите за приложни проучвания в областта на биологията, високите технологии, осведомителната сигурност и устойчивото развиване.

Английската гимназия се оказа и идващият дом за ученика от Русенско с най-голям бал от прогимназиалния стадий и след Националното външно оценяване в края седми клас. Става дума за момиче от ОУ „ Любен Каравелов “ с бал 498 от най-много 500 точки.

На събитието участва и заместник-ректорът по интернационализация и информационна политика на Русенския университет доцент доктор Десислава Атанасова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР